04.07.18
Pabeigta projekta aktivitāte “Ekspozīcija”

Sējas pamatskolā un Ādažu militārajā bāzē atklātas vides izglītības ekspozīcijas, kas veltītas unikālajām aizsargājamo ainavu apvidus “Ādaži” dabas kompleksam, kas vairāk nekā 80% apmērā pārklājas ar Ādažu poligonu.

LIFE+ projektā “Putni Ādažos” vairāk nekā četrus gadus tiešā veidā ir uzrunāti apkārtnes iedzīvotāji un poligona tiešie izmantotāji– karavīri. Notikušas lekcijas karavīriem un vietējo skolu skolēniem, organizētas tikšanās un ekskursijas uz projekta norises vietām. Projekta komanda cer, ka ekspozīcijas turpinās izglītot karavīrus un vietējo sabiedrību arī pēc projekta beigām. Ekspozīciju autori ir dizaineri Alise un Jānis Ķīnasti sadarbībā ar SIA "Decor print".

Ekspozīcija ir daļa no ES LIFE+ projekta “Putni Ādažos” komunikācijas pasākumiem, kuru mērķis ir atraktīvā veidā uzrunāt vietējo sabiedrību un Ādažu poligona tiešos lietotājus – karavīrus.  Savukārt projekta mājaslapā ikviens interesents var iepazīties ar plašu informāciju par Ādažu poligona dabas vērtībām un iziet 360 grādu foto tūri, kas iepazīties ar Baltijā lielāko virsāju lauku un citām "Ādažu" dabas vērtībām kā arī dabas saglabāšanas pasākumiem, kas īstenoti projekta “Putni Ādažos” laikā. 

Attēlu galerija no ekspozīcjas atklāšanas pašakuma Ādažu militārajā bāzē. Foto - GatisDieziņš (Aizsardzības ministrija).